keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Mistä kaikki sai alkunsaSola saippuan tarina alkaa Polvijärven Solan kylästä. Siellä Kaliforniasta Suomeen muuttanut Christiana Harle mietti elämäänsä ja sai unessa idean. Unessa emokarhu keitti saippuaa vanhassa rautapadassa. Samalla tavalla jolla Suomessa on kautta aikojen tehty saippuaa, keittämällä rasvaa lipeän avulla. Tuloksena on hyvin luonnonmukainen saippua, johon ei käytetä säilöntäaineita, värejä tai tuoksuaineita. Puhtaasti suomalainen saippua ilman raakaöljystä tislattuja tai muita kemiallisia lisäaineita.
Christiana kehitti saippuasta eri versioita, kaikki luonnonmukaista, osa luomua. Hän loi sarjan, joka on yhteistyössä luonnon ja ihmisen kanssa.

Kun tuli oikea aika, muutosten tuulet toivat saippualle uuden keittäjän. Merikarvialta Juukaan muuttanut Leila Tuononen otti vetovastuun jatkaen perinteisen saippuan valmistusta. Juuan Teollisuusalueella kiehuu kattiloita, jossa puhtaista raaka-aineista syntyy monenlaista saippuaa. Jokainen saippua kertoo tarinan. On kunnianosoitusta metsän kuninkaalle, karhulle. On tarinoita metsästä, joka on osa suomalaisuutta. On tarinoita luonnon antien hyödyntämisestä saippuassa. Niin monta tarinaa, niin monta saippuaa.

Moni herkkäihoinen on saanut avun saippuasta, joka ei kuivata ihoa. Atooppisen ihon omaavat ovat kertoneet kuinka ovat saaneet helpotusta elämäänsä. Samalla saippualla voi pestä sekä vartalonsa että hiuksensa. Käypä se myös parranajoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti