tiistai 7. elokuuta 2018

Pakurista parasta - saippuaa!

Pakuri. Musta röhelöinen patti koivun kyljessä. Monet vannovat sen nimeen, aloittaen aamunsa pakuriteellä. Flunssaan ja kuumeeseen suositellaan pakuriteetä ja inkivääriä jota nykyisin löytyy lähes joka lähikaupan hyllyltä. Pakurin sanotaan sisältävän antioksidantteja, jotka vahvistavat elimistön omaa immuunipuolustusta ja olevan adaptogeeni, joka tasapainottaa elimistön toimintaa. Pienikin nokare on riittoisa, siitä voi keittää teetä useita kertoja, kuivattaa vain käävänpalan ennen seuraavaa keittokertaa. Puolessa tunnissa pakurista keittyy keskivahva tee, vahvemman ystävät voivat jatkaa keittämistä vielä sen jälkeenkin.

Monet sanovat että teen juominen vaatii totuttelua, sen verran erilaista se perus-liptoniin verrattuna on. Mutta eihän teetä pakko juoda ole... Me Sola Saippualla keitimme teestä saippuan. Laitoimme sekaan metsäntuoksuista eteeristä öljyä ja ihoa hellivää risiiniöljyä. Näistä syntyi saippua jota hiukset rakastavat. Pakurisaippuamme sopii erityisesti atoopikoille, psoriaatikoille ja heille joita allergiat vaivaavat, mutta betuliinin eli koivuhartsin elvyttävä vaikutus tekee yhtä hyvää joka iholle.

Sisäisesti tai ulkoisesti, pakuri.

Kuitenkin ennen pakuripalan vesikattilaan upottamista on muistettava pari asiaa: pakurikääpää ei sovi käyttää samanaikaisesti antibioottien kanssa eikä se sovi suonensisäisesti annettavan glukoosin kanssa (diabeetikot). Myös sieniallergikkojen tulee välttää pakurikääpää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti