torstai 27. joulukuuta 2018

Ilo irti saippuasta!

 

Kokosimme pienen tietoiskun saippuaamme liittyen.


Sola saippuassa ei ole kemikaaleja eikä säilöntäaineita. Sola saippualla pestessä ihon ja hiusten kemikaalikuorma vähenee vähitellen ja kärsivällisyyttä tarvitaan alussa, iho ja hiuspohja palautuvat noin kuukaudessa luovuttaessa kemiallisista/petrokemiallisista puhdistusaineista.

Ensimmäisillä kerroilla hiukset on hyvä vaahdottaa kahteen kertaan huuhtoen välillä ja lopussa huolella. Jos hius tuntuu karkealta, sitä voi hoitaa etikka - tai sitruunavesi-huuhtelulla. Laita lasilliseen vettä noin 1 rkl. omenaviinietikkaa tai puristettua sitruunamehua. Vaurioituneita hiuslatvoja voi hoitaa öljyhoidolla, esim. risiiniöljy sopii hiuslatvojen hoitoon.

Kesän helteissä tulee usein mieleen pestä tukkakin joka päivä, mutta päivittäinen pesu saippualla ei ole välttämätöntä. Usein pelkkä kunnon huuhtelu riittää poistamaan pölyn ja tunkkaisen tunteen.
Eli pari kertaa viikossa pesu saippualla, tarvittaessa etikka- tai sitruunahuuhtelu ja askel askeleelta kohti kemikaalitonta oloa. Myös ykkösolut on oivallinen hiusten huuhteluun!


Sola saippua ei pestessä kuivata ihoa. Kemikaalittomuus antaa iholle ja hiuspohjalle mahdollisuuden rauhoittua tilanteeseen, joka on sille luonnonmukainen olotila. Hoitoaineita ja kosteusvoiteita ei tarvita tasapainottamaan aiemmin horjuvaa tasapainoa.


Käytön jälkeen kuivata saippua ilmavassa paikassa, jossa vesi pääsee valumaan pois.

Kaikki saippuamme käyvät koko vartalon ja hiusten pesuun.

Luomusaippuamme noudattavat Englannin ja Ranskan luomudirektiivejä.

Kotisivullamme on Esitteet-sivulla soveltuvuusopas, josta saa apua sopivan saippuan valintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti